.
 
Ontmoeten, verbinden en beleven

ZIN gaat van start

Donderdag 6 december 2018

ZIN gaat binnenkort van start. De samenwerkingspartners Stichting Lemat en BrugZit zijn momenteel druk bezig met de werving van de Eritrese nieuwkomers die aan het project mogen deelnemen. In Landgoedtheater De Kapschuur vinden momenteel de repetities plaats.

ZIN is een project dat bestaat uit een taalworkshop en een interactieve voorstelling bedoelt voor Eritrese nieuwkomers die de Nederlandse taal nog niet beheersen. 

Omdat verbinding een belangrijke rol speelt, nodigen wij iedereen uit om naar de voorstelling te komen. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via https://hermanvanveenartscenter.com/ArtsCenter/programma/

De speeldata: 

19, 20 en 21 december 
9 en 10 januari 
18, 19, 20 en 21 februari
18, 19, 20 en 21 maart
8, 9, 10 en 11 april

De voorstelling begint om 13:30 uur. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Repetities van start

Donderdag 22 november 2018

In Landgoedtheater De Kapschuur op het Herman van Veen Arts Center wordt momenteel druk gerepeteerd voor de ZIN-voorstelling. De vijf spelers Dennis, Saskia, Yitbarek, Saron en Bo vertolken de rollen in de voorstelling. Femke Krist regisseert het theaterstuk. Zij wordt bijgestaan door Barbara Dorrestein. 

De repetitieperiode is een intensieve periode van veel tekst leren, vaak bij elkaar komen om te repeteren en nieuwe wijzigen uit te voeren. Naast alle concentratie is er altijd ruimte om te lachen. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samenwerking

Donderdag 1 november 2018

In december gaat het project ZIN van start. Dit is een interactieve voorstelling en een workshop die de 'zin' en het geluk van communiceren wil aanreiken aan Eritrese nieuwkomers. De workshop wordt gemaakt door onderwijsdeskundige Saskia Klomps en zal gegeven worden door de trainers van onze samenwerkingspartners: Stichting Lemat en Brugzit. Laatstgenoemden zullen ook de werving van de deelnemers verzorgen.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelers ZIN bekend

Maandag 15 oktober 2018

Alle vijf spelers van de ZIN voorstelling zijn bekend. Yitbarek Behane, Saron Tesfahuney, Dennis de Groot, Saskia Egtberts en Bo van Vliet spelen de rollen in de voorstelling. Yitbarek, Saron en Dennis waren eerder te zien in Robin en Robel. De regie is in handen van Femke Krist. In de maand november vinden er op het Herman van Veen Arts Center repetities plaats voor de voorstelling. De eerste uitvoeringen zijn halverwege december. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorstelling Robin & Robel op Herman van Veen Arts Center

Donderdag 12 juli 2018

Van 11 tot en met 28 juli is op het Herman van Veen Arts Center het muzikale zomeravontuur 'Robin & Robel' te zien. 

Het verhaal van Robin & Robel is geïnspireerd op de aloude mythe van Robin Hood, die steelt van de rijken 
en geeft aan de armen. Een sprookje over ongelijkheid in verdeling, vormgegeven als een muziekspel in vier aktes door Herman van Veen en Doke Pauwels.
Geschikt voor iedereen vanaf tien jaar.
 
Robin & Robel maakt deel uit van het taalproject ‘De Zinspelen’, waarin wordt samengewerkt met Stichting Lemat en BrugZit.
 
Met dank aan de VriendenLoterij en Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds.

De toegang is gratis. Kijk voor speeldata, aanvangstijden en reserveren op www.hermanvanveenartscenter.com.